Thursday, 5 May 2016

Current Affairs 5th May 2016 (One Liner)

1. Who is appointed as the new Chief of Naval Staff ?
Ans: vice Admiral Sunil Lanba(from 31st may).

2. Reserve Bank of India and the _____ signed a MoU on co-operation on currency swap agreement.
Ans: Central Bank of United Arab Emirates (UAE).

3. Which Bank has opened its IFSC banking unit at GIFT city?
Ans: Kotak Mahindra Bank Ltd.

4. Who has won the prestigious  WSIS 2016 prize ?
Ans: Andhra Pradesh Agriculture Project(Harita -Priya)

5. WSIS stands for
Ans: World Summit on the Information Society

6. The 49th annual meeting of the ADB is being held at _____.
Ans: Frankfurt, Germany.

7. Name the Indian progeria campaigner who has passed away ?
Ans: Nihal Bitla.

8. Who is appointed as the CEO of KPMG?
Ans: Sameer Chadha.

9. BHEL has commissioned 600 MW coal-based thermal power plant in ________.
Ans: Madhya Pradesh.

10. Who has been nominated as president of the National Statistical Commission?
Ans: Radha Binod Berman.

More Current Affairs 2016

Share this