Monday, 2 May 2016

Current Affairs 2nd May 2016 (One Liner)

1. Prime Minister Narendra Modi has launched the country's first solar powered e-boats in _______.
Ans: Varanasi(Assi Ghat in the river Ganga)

2.'One Employee-One EPF' launched by ?
Ans: Employees' Provident Fund Organisation (EPFO).

3. What is the aim of 'One Employee-One EPF'?
Ans: to encourage EPF members to consolidate their multiple accounts.

4. India and New Zealand has signed a agreement for _______.
Ans: Direct Air Service b/w two countries.

5. Which Indian Company has inaugurated Saudi Arabia's first all women business & technology park (WBP) at the Princess Nourah Bint Abdulrahman University in Riyadh.
Ans: Wipro

6. The Jammu and Kashmir government has signed an MoU with _________for setting up an IIT in Jammu.
Ans: Indian Institute of Technology (IIT) Delhi.

7. Paytm has tied up with Wipro for ________.
Ans: Payments bank

8. Bharti Airtel and _____ has announced the partnership to increase its direct reach in West Asian countries.
Ans:  GBI

9. What was the theme of 2016 International Labour Day?
Ans: Celebrating the international labour movement

10. Who won the 2016 Russian Grand Prix, held in Sochi, Russia on 1 May 2016?
Ans: Nico Rosberg


Current Affairs 1st May 2016

Share this