Tuesday, 24 May 2016

Current Affairs 24th May 2016 (One Liner)

1. Delhi's Sir Ganga Ram Hospital has signed a MoU for opening an Ayurvedic centre in_____.
Ans: China.

2. Who is appointed as CMD of Nuclear Power Corporation of India?
Ans: S K Sharma.

3. What is ‘Kayakalp Fornight’?
Ans: A health Programme under Swachch Bharat Abhiyaan.

4. Who is appointed as the new commandant of Indian Military Academy (IMA)?
Ans: Lt General S K Saini.

5. The United Nations has lifted embargo on sales of lethal weapons to which country ?
Ans: Vietnam

6. How many cities have been selected in the first phase of the government’s smart cities mission?
Ans: 13(Lucknow, Warangal, Bhagalpur, Dharamsala, New Town Kolkata , Chandigarh, Faridabad, Raipur, Ranchi, Agartala, Imphal, Port Blair and Panaji).

7. Name of the Indian company which has signed the MoU with Iran IMIDRO to set up smelter plant in Chabahar ?
Ans: National Aluminium Company Limited (NALCO).

8. According to Sports Ministry Rio medal winners will be considered for which awards ?
Ans: Khel Ratna and Arjuna Awards.

9. National Green Tribunal(NGT) bans over 10-yr-old diesel vehicles in _____ cities.
Ans: 6 (Thiruvananthapuram, Kochi, Kollam, Thrissur, Kozhikode and Kannur).

10. New brand ambassador of F45 India(Australia based functional training system for fitness)?
Ans: Brett Lee.

11. 'E-municipal council' building to come up in _____ .
Ans: Bundi (Rajasthan).

12. which city has emerged as the best 5-star hotels destination, where Indian travellers paid the least in 2015 ?
Ans: Pune.

13. Who has sworn in as the chief minister of Assam?
Ans: Sarbanand Sonowal (Former Union Minister for Sports & Youth Affairs).

May 2016 Current Affairs

Share this