Sunday, 22 May 2016

Current Affairs 22nd May 2016 (One Liner)

1. Who was appointed as Lt Governor of Puducherry ?
Ans: Kiran Bedi.

2. Which company became the first company to launch operations from SmartCity Kochi (SCK)?
Ans: MariApps Marine Solutions Private Limited(Singapore-based).

3. Which French firm will provide latest safety technology to Indian Railways?
Ans: Thales (for 'Zero Accident Mission').

4. India Post's payments bank will start functioning from _____.
Ans: March 2017.

5. anti-terrorism day was observed on
Ans: 21st May.

6. Who will take oath as  chief minister of Assam on 24 May?
Ans: Sarbananda Sonowal.

7. Who was elected as the new leader of the ruling AK Party in Turkey?
Ans: Binali Yildirim(Turkish Transport Minister).

8. Which govt. has decided that the uniform medical entrance examination NEET will be applicable in all medical colleges?
Ans: Delhi Government.

Current Affairs 21st May 2016

Share this