Wednesday, 18 May 2016

Current Affairs 17th May 2016 (One Liner)

1. The World Hypertension Day is being observed on
Ans: 17th May.

2. 2016 Red Flag Aerial combat exercises between India and USA was held at place?
Ans: Rajasthan.  

3. Winner of 2016 Man Booker International Prize:
Ans: South Korean author 'Han Kang'(for 'The Vegetarian').

4. Which organization has approved $625 m loan to support rooftop solar programme in India?
Ans: World Bank.

5. Govt launched Swachh Office Drive across India to ______.
Ans: ensure cleanliness at government-run offices.

6. Global women empowerment conference 2016 was held at which place?
Ans: New Delhi.

7. Which bank has decided to shut down its operations in India?
Ans: Royal Bank of Scotland(RBS).

8. Name of the two countries who admitted as FIFA new members?
Ans: Kosovo and Gibraltar.

9. Who has been honoured with the highest French civilian honour -'French Legion Of Honour'?
Ans: JK Rowling.

10. Which country has launched a remote sensing satellite Yaogan-30 into sun-synchronous orbit (SSO)?
Ans: China.

11. Which Indian Movie has been invited for a special screening at the 42nd Seattle International Film Festival (SIFF), Washington DC.
Ans: Beti.

12. Who is appointed as new Chief Justice of the Chhattisgarh High Court?
Ans: Justice Deepak Gupta.

13. Who is appointed as new Chief Justice of the Tripura High Court?
Ans: Justice Tinlianthang Vaiphei.

Current Affairs 16th May 2016

Share this