Monday, 16 May 2016

Current Affairs 16th May 2016 (One Liner)

1. Name the first Indian who has been honoured with the IAF Hall of Fame award 2016:
Ans: Udupi Ramachandra Rao.

2. The pair that won the 2016 Italian Open women’s doubles title is
Ans: Sania Mirza and Martina Hingis.

3. Tennis star who won his first Italian Open Men's Singles Tennis title
Ans: Andy Murray.

4. Name of Tennis player who won Italian Open Women's Singles Tennis title
Ans: Serena Williams.

5. Name of  Red Bull driver who has won Spanish Grand Prix 2016?
Ans: Max Verstappen (youngest formula 1 winner. He is 18 year old).

6. Women’s squash team that won the 18th Asian Team squash championships:
Ans:Malaysian team.

7. Men’s squash team that won the 18th Asian Team squash championships played at Taipei in Chinese Taipei:
Ans: Pakistani team.

8. Who has won La Liga champions for the second straight time?
Ans: Barcelona (24th time overall).

9. Who has made a new national record in the 3,000-meter steeplechase category?
Ans: Sudha Singh (9 min and 26.55 sec).

10. Who has been honoured by the Harvey Milk Foundation for her contribution to Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT) equality as a United Nations Equality Champion?
Ans: Actress Celina Jaitly.

11. Indian women's squash team have won the ____ medal in the Asian Team squash Championships.
Ans: Silver.

12. The Union Government has declared a day as National Dengue Day
Ans: May 16.

13. The 'Dhan wapsi’ Income Declaration Scheme for domestic black money will commence from  ?
Ans: 1st June.

14. Name of the organization which is going high tech by geo tagging on Bhuvan(App)?
Ans: The postal department of India(Indian Post).

15. Name of the Indian Test cricketer who has passed away recently ?
Ans: Deepak Shodhan.

15th May 2016 Current Affairs

Share this