Sunday, 15 May 2016

Current Affairs 15th May 2016 (One Liner)

1. Which committee has submitted report on Jat quota Agitation to Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar?
Ans: Parkash Singh committee.

2. Who has won this year's Eurovision Song Contest, held in Stockholm, Sweden?
Ans:  Ukraine's Jamala.

3. Name the pharmaceutical corporation that in May 2016 took steps to block its drugs from use in lethal injections.
Ans: Pfizer Inc

4. SmartCity Kochi board meeting was held at ______ today.
Ans: Dubai.

5. Who is appointed as deputy chairman of FIFA governance committee?
Ans: Mukul Mudgal.

6. Name the E-commerce giant that was accused by Wildlife SOS of selling wildlife specimens, including an array of wildlife trophies, snares and manuals on hunting.
Ans: Amazon

7. Indian boxer Vijender Singh registered his sixth win by defeating _____?
Ans: Poland's Andrzej Soldra

8. The multilateral Red Flag Aerial combat exercises between US, NATO and allied forces and India Air Force (IAF) concluded in_____.
Ans:  Alaska (US).

9. India has signed a historic Project Collaboration Agreement (PCA) with_____?
Ans; World Health Organization (WHO).

10. Aims of the PCA:
Ans: Co-operation on promoting the quality, safety and effectiveness of service provision in traditional and complementary medicine.

Current Affairs 14th May 2016

Share this