Saturday, 14 May 2016

Current Affairs 14th May 2016 (One Liner)

1. Name the player, Who has set a new Guinness world record by batting out a straight 51 hours ?
Ans: Eric Dusingizimana(Rwandan national captain).

2. Who is appointed as FIFA first female secretary general ?
Ans: Fatma Samoura

3. The first world conference on tourism for development will be held at which place?
Ans: Beijing (18-21 May 2016).

4. India's first solar-powered train set for trial in ______.
Ans: Jodhpur (Rajasthan).

5. Who is appointed as the new Chief Justice of Rajasthan High Court on 14 May 2016?
Ans: Justice Naveen Sinha.

6. Name the states, where has launched a special drive to make sure that no one has been left out of Aadhaar enrolment ?
Ans: Haryana, Goa, Chandigarh and Puducherry.

7. At Which place where the International Vichar Mahakumbh will conclude?
Ans: Ujjain in Madhya Pradesh

8. Who has been appointed as the Deputy Comptroller and Auditor General?
Ans: Pradeep Rao

9. Name the state that notified its Backward Classes (Reservation in Services and Admission in Educational Institutions) Act 2016.
Ans: Haryana

10. Who is re-appointed as ICC Cricket Committee chairman?
Ans: Anil Kumble

Current Affairs 13th May 2016

Share this