Monday, 16 May 2016

Biology Questions for SSC CGL, CPO and CHSL 2016

1. The wonder pigment chlorophyll is present in
A) Mitochondria
B) Quantosomes
C) Centrosomes
D) Lysosomes

2. The metal present in the chlorophyll is
A) Calcium
B) Phosphorus
C) Magnesium
D) Zinc

3. What is the pH value of pure water?
A) 2
B) 7
C) 6.3
D) 8.5

4. The fastest acting enzyme in the biological kingdom is
A) Lipase
B) Amylase
C) Carboxy peptidase
D) Carbonic anhydrase

5. The number of Chromosomes in the human gene is
A) 47
B) 48
C) 46
D) 25

6. The number of chromosomes in monkeys is
A) 47
B) 48
C) 46
D) 25

7. The longest and largest bone in the human body is
A) Spinal Cord
B) Stapes
C) Fibula
D) Femur

8. The smallest bone in the human body is
A) Spinal Cord
B) Stapes
C) Fibula
D) Femur

9. Who is known as the Father of Modern Medicine?
A) Anaxagoras
B) Empedocles
C) Hipprocratus
D) Anaximandar

10. What is Cytology?
A) The study of cells
B) The study of Chemistry
C) The origin of environment
D) The Study of bio-systems

Answers:
1:B, 2:C, 3:B, 4:D, 5:C, 6:B, 7:D, 8:B, 9:C, 10:A,

More General Science Quizzes

Share this