Thursday, 7 April 2016

Quant Quiz for SSC CGL, SBI Clerk and SBI PO 2016

1.A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?
A.120 metres
B.180 metres
C.324 metres
D. 150 metres

2.A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?
A. 12 days
B. 15 days
C. 16 days
D. 18 days

3. A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A's share is Rs. 855, the total profit is:
A. Rs. 1425
B. Rs. 1500
C. Rs. 1537.50
D. Rs. 1576

4.The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?
A.16 cm
B.18 cm
C.24 cm
D.Data inadequate
E.None of these

5.The greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 is:
A.9000
B. 9400
C. 9600
D. 9800

6. The average weight of 8 person's increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person?
A.76 kg
B.76.5 kg
C.85 kg
D.Data inadequate
E.None of these

7.A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:
A. 4
B. 5
C. 6
D. 10

8.If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:
A. 50 km
B. 56 km
C. 70 km
D. 80 km

9.A hall is 15 m long and 12 m broad. If the sum of the areas of the floor and the ceiling is equal to the sum of the areas of four walls, the volume of the hall is:
A. 720
B. 900
C. 1200
D. 1800

10.If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:
A. 35
B. 36
C. 45
D. 54

Answers:
1.D
2.B
3.B
4.B
5.C
6.C
7.B
8.A
9.C
10.D

Share this