Monday, 11 April 2016

One Liner Current Affairs

1. In Which Place PrimeMinister Narendra Modi Launched Stand Up India Scheme?
Ans: Noida

2. Who has won the Miss India 2016 title?
Ans: Priyadarshini Chatterjee

3. Which Countries have made an agreement to build the bridge on Red Sea ?
Answer: Saudi Arabia And Egypt

4. Recently, which State government has developed a mobile app to monitor the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme?
Ans: Karnataka

5. The 2017 FIFA U-17 World Cup will be hosted by which country?
Ans: India

6. Vishwanathan anand to be honored with which award?
Ans: Hridaynath Mangeshkar

7. Who has won the 2016 Major Dhyan Chand Lifetime Achievement Award?
Ans: Shankar Laxman

8. Who is the incumbent chief of the National Investigation Agency?
Ans: Sharad Kumar

9. Govt. inaugurates 'Namma Toilet' in Delhi under
Ans: Swachh Bharat Mission

10. Which country placed topped position in Credit Suisse emerging consumers scorecard 2016 ?
Answer: India

11. Which state government has recently launched a new scheme ‘Adapting Homes for the Differently-abled’?
Ans: Haryana

12. who has inaugurated the water films festival recently ?
Ans: The Union Minister Uma Bharti

13. What is the theme of India water  week 2016?
Ans: 2016 India Water Week

14. who has launched the ISBN portal ?
Ans: Smriti Irani

15. ISBN stands for
Ans:International Standard Book Number

Share this