Monday, 11 April 2016

One Liner Current Affairs Quiz

1. Recently Who Launched the Transnational SkillStandards in India?
Ans: Union Minister Rajiv Pratap Rudy

2. Who is the incumbent head of the United Nations High Commissioner for Refugees?
Ans: Filippo Grandi

3. Who is the Brand Ambassador of Skill India?
Ans: Sachin Tendulkar

4. What was the venue of recently held fourth Nuclear Security Summit (NSS)?
Ans: Washington DC, USA

5. Who is appointed as next Ambassador of India to Norway?
Ans: Debraj Pradhan

6. who has been sworn as the president of Kosovo?
Ans: Hashim Thaci

7. The ReNuAL project is related to?
Ans: Nuclear Science

8. Which two states of India are undergoing controversies over Satluj-Yamuna canal link?
Ans: Punjab and Haryana

9. who has won the International Boxing Federation Title for the year 2016 ?
Ans: Anthony Joshua

10. Apurvi Singh Chandela, who qualified for the 2016 Olympics, is associated with which sport?
Ans: Shooting

Share this