Friday, 29 April 2016

One Liner Current Affairs 29th April 2016

1. Who is planning to put the tallest national flag(350 feet) near the Attari-Wagah Joint Check Post(Wagah border)?
Ans: Border Security Force (BSF)

2. Where is the tallest flag in India at present time?
Ans: Ranchi Jharkhand(293 feet)

3. Who has won the gold at 2016 Commonwealth Judo Championship?
Ans: Garima Chaudhary

4. First time in the history direct tax details published by______.
Ans: CBDT

5. Name of the India’s seventh navigation satellite lunched by ISRO:
Ans: IRNSS 1G

6. Full form of IRNSS:
Ans: Indian Regional Navigational Satellite System

7. Who has has became the first Municipal Council to adopt Digital Locker?
Ans: Rahuri in Ahmednagar(Maharashtra)

8. What is the use of Digital Locker?
Ans: The citizen of the area can now apply for the certificates like Birth, Marriage and Death Certificates online.

9. Which state has launched the app for assembly polls?
Ans: Kerala.

10. What is the name of the app for Kerala assembly polls?
Ans: e-voter

11. Who has won the 2016 Nelson Mandela Award?
Ans: Tabassum Adnan (Swat valley of Pakistan)

12. Who is appointed  as the chief selector of the Sri Lankan Cricket team?
Ans: Sanath Jayasuriya

13. Recently two Indian Naval Ships ____ and ______ Decommissioned at the Naval Dockyard in Mumbai.
Ans:Veer,Nipat

April 2016 Current Affairs

Share this