Tuesday, 5 April 2016

GK Questions Asked in Railway RRB Exams(5th APR 1st Slot)

Q1: What is the national game of USA?
Ans: Baseball
   
Q2: How many  world heritage sites have been identified by UNESCO in India?
Ans: 32

Q3: Device used for file transfer and communication in short distance?
Ans: Bluetooth
   
Q4: Who is the anti-corruption member in ICC from India?
Ans: Rahul Dravid
   
Q5: Name the soldier who was martyred in Siachen avalanche?
Ans: Lance Naik Hanumantha
   
Q6: Satellite ASTROSAT was first launched in?
Ans: 2015
   
Q7: Panipat refinery belongs to which state?
Ans: Haryana (IOCL)
   
Q8:Dadabhai Naoroji worked as a professor in which university?
Ans: Elphinstone College
   
Q9: According to 2015 survey, area covered in forests is?
Ans: 7,01,673 sq km
   
Q10: Which converts source code into object code?
Ans: Compiler- High level language and Assembler- Low level Language
   
Q11: In which year Indo-Pakistan war took place?
Ans: 1965
   
Q12: Find the odd one out? (Yahoo.com, Facebook.com, Whatsapp)
Ans: whatsapp   

Q13:Law of Inertia was given by?
Ans: Newton
   
Q14: How many medals did India got in 12th South Asian Games?
Ans: 188
   
Q15: Bio Diesel Locomotive is coming in which Railway Zone?
Ans: Hubli Division
   
Q16: What is the rank of Human Development Index?
Ans: 130
   
Q17: Which of the following is not a programming language?
Ans: Assembly Language
   
Q18: What is the full form of ISI?
Ans: Inter-Services Intelligence
   
Q19: Vasco Da Gama arrived at which coast?
Ans: Malabar Coast
   
Q20: East Coast Railway is located at?
Ans: Orissa
   
Q21: What is toxicology?
Ans: Study of adverse effects of chemicals on living bodies.
   
Q22: CTRL+Z is used for?
Ans: To undo
   
Q23: Most populous state in India as per 2011 census?
Ans: Uttar Pradesh
   
Q24:RMBA is medicine for treatment of _______ disease.
   
Q25:Anti Leprosy Day is observed on?
Ans: January 30
   
Q26:Who is the father of White Revolution?
Ans: Verghese Kurien

Q27:Tawang monastery is situated in ______.
Ans: Arunachal Pradesh


Q28: Which country's currency is not called rupee. 
(A.bangladesh B.pakistan C.nepal D.srilanka)
Ans: A

Share this