Wednesday, 6 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exam (6th APR 2nd & 3rd Slot)

Q1: LIGO is related to?
Ans: Laser

Q2: What is Ganga called in Bangladesh?
Ans: Padma

Q3: Who was the 8th UN Secretary General?
Ans: Ban Ki Moon

Q4: The concept of epicenter is related to?
Ans: Earthquakes

Q5: What is the study of coins called?
Ans: Numismatics

Q6: Who was the first recipient of Bharat Ratna?
Ans: C.V.Raman

Q7: Where is the World Future Energy Summit held?
Ans: Abu Dhabi

Q8: Full form of PAN?
Ans: Permanent Account Number

Q9: How many types of emergencies are mentioned in the Indian Constitution?
Ans: Three

Q10: Which is the largest archipelago in the world?
Ans: Indonesia

Q11: At what age does a judge of the High Court retire?
Ans: 62 years

Q12: Himalayan Thrush Bird is found in which state?
Ans: Sikkim

Q13: Rupiah is NOT the currency of the following currency (Nepal, Sri Lanka, Myanmar, Maldives)?
Ans: Myanmar

Q14: Biggest river in Bangladesh?
Ans: Brahmaputra (Jamuna)

Q15: Ctrl + V is used for?
Ans: Pasting

Q16: Odd Man Out (Silicon Valley, Silent Valley, Indus Valley, Damodar Valley)?
Ans: Silicon Valley

Q17: Who beat Viswanathan Anand in World Chess Championship in 2014?
Ans: Magnus Carlsen

Q18: Who received Arjuna Award for Badminton in 2015?
Ans: K. Srikanth

Q19: Which is the Dwarf Planet?
Ans: Pluto

Q20: Who will act as President in the absence of President and Vice President?
Ans: CJI

Q21: What force is involved in the rotation of a spinning top (Centripetal, Centrifugal, Gravitational, Frictional)?
Ans: Centripetal

Q22: What was the main motive for Civil Disobedience Movement in 1929 (for completely disobeying laws, for protection of citizens’ rights etc.)?
Ans: Against unjust laws

Q23: In which did the British decide to grant independence to India (1944, 1945, 1946, 1947)?
Ans: 1947

Q24: Leprosy is also called?
Ans: Hansen’s Disease

Q25: Who is the father of Modern Genetics?
Ans: Gregor Mendel

Q26: Akash missile launching area (Sriharikota, Thumba, Pokhran etc.)?
Ans: Pokhran

Q27: What did Louis Pasteur invented which vaccine (Smallpox, Chickenpox, rabies etc.)?
Ans: Rabies

Q28: Osoong festival is celebrated in which state?
Ans: Sikkim

Q29: National Air Quality Index is based on how many pollutants?
Ans: Eight


Q30: 2nd panipat battle 
Ans: 1556
Note: Please share other questions asked in today's exam. 

GK Questions asked in Railway RRB Exam 2016

Share this