Wednesday, 6 April 2016

GK Questions Asked in Railway RRB Exam (6th APR 1st Slot)

Q1: When we take turn by car along curved road, what kind of acceleration is used to keep the car from veering off the road?
Ans: Centripetal acceleration

Q2: When was the Parliament built (1901-1909, 1921-1927, 1925-1931 etc.)?
Ans: 1921-1927

Q3: Which sport is Gagan Narang associated with?
Ans: Shooting

Q4: What is the name of the project base in the Antarctic Region recently started by India?
Ans: Bharati

Q5: Nephron is a type of cell found in?
Ans: Kidneys

Q6: When was Microsoft founded?
Ans: 1975

Q7: Which sport is Syed Modi Grand Prix associated?
Ans: Badminton

Q8: Which of the given options is not a gland? 

Ans: Gall bladder

Q9: Who is the first woman DG of a paramilitary force in India?
Ans: Archana Ramasundram

Q10: Calcium hydroxide solution is better known as?
Ans: Limewater

Q11: Which is the largest stadium in America?
Ans: Michigan Stadium

Q12: Who was known as Badshah Khan?
Ans: Khan Abdul Ghaffar Khan

Q13: Full form of OPC?
Ans: Open Platform Communications

Q14: Washing Soda can be used for?
Ans: Hard water into soft

Q15: Who won the Arjuna Award for Wrestling in 2015?
Ans: Babita Kumari

Q16: Which Indian Naval Ship was inaugurated in 2014 by PM (Vikrant, Vikramaditya, Viraat)?
Ans: INS Vikramaditya

Share this