Tuesday, 5 April 2016

GK Questions Asked in Railway RRB Exam (5th APR 3rd Slot)

Q1: Which team recently won the Under 19 Cricket T20 World Cup?
Ans: West Indies

Q2: Where is the Statue of Liberty located?
Ans: New York

Q3: Nagaland capital?
Ans: Kohima

Q4: Tashkent Agreement between India and Pakistan was signed in which year?
Ans: 1966

Q5: Swaraj Party formed by (Bal Gangadhar Tilak, Motilal Nehru, Mahatma Gandhi)?
Ans: Motilal Nehru

Q6: Which river doesn’t flow into the Arabian sea (Mahanadi, Mahi, Tapi, Periyar)?
Ans: Mahanadi

Q7: 1st Indian supercomputer?
Ans: PARAM 8000

Q8: Euro is the currency of (Eurozone, UK, Sweden, Denmark)?
Ans: Eurozone

Q8: Who visited India in 2015?
Ans: Japanese PM Shinzo Abe

Q9: Where was CoP21 summit was held?
Ans: Paris, France

Q10: Which substance used in making bombs?
Ans: Potassium Nitrate

Q11: Stainless steel is a (compound, mixture, alloy, element)?
Ans: Alloy

Q12: Compiler is (hardware, software, neither)?
Ans: Software

Q13: Bangladesh shares a border with (only India, India & China, India & Myanmar, India & Pakistan)?
Ans: India & Myanmar

Q14: Colourblindness is a (Genetic Disease, Non-Genetic Disease, Caused due to Exposure to Light, Occurs randomly)?
Ans: Genetic

Q15: What do we breathe out during respiration?
Ans: Carbon dioxide

Q16: When we move up in an elevator what happens to our weight (increases, decreases, remains same, nothing happens)?
Ans: Increases

Q17: Which of the following is not a good conductor of electricity (Porcelain, Aluminium, Nickel, Tungsten)?
Ans: Porcelain


List of GK Questions asked in Railway RRB Exam 2016

Share this