Tuesday, 5 April 2016

GK Questions Asked in Railway RRB Exam (5th APR 2nd Slot)

1. Pidemiology is study of ?
Ans: study of the distribution and determinants of health-related states

2. What is India’s literacy rate as per census 2011?
Ans: 74.04%

3. Who was the man of the series in 2011  cricket world cup?
Ans: Yuvraj Singh

4. City on the bank of Nile?
Ans: Khartoum

5. Largest Coal Deposits in India are available in?
Ans: Damodar Valley

6. First smart city approved UT ?
Ans: New Delhi

7. The Biography  of Indira Gandhi written by?
Ans: Pupul Jayakar

8. Hoolock gibbon found in which state?
Ans: North East States

9. Hindi is National article by which article?
Ans: Article 343

10. 1024Gb means?
Ans: 1 terabyte

11.Where is  Tippu Sultan Maszid situated?
Ans: Kolkata

12. Ultrasonic  Frequency Range?
Ans: 18–22 kHz.

13. Which element is air polluted?
Ans: Sulphur Dioxide

14.What is the function of Hydrometer?
Ans: measures the specific gravity

15. What is the Capital of Dadra & Nagar Haveli?
Ans: Silvasa

16. National Sports Day?
Ans: 29th August

17. Pitchblende is related to?
Ans: Uranium

18. Full Form of Pdf?
Ans: Portable Document Format

19.Bones around Chest are?
Ans: rib cage

20.Flag Code of India?
Ans: 2002

21.BioDiversity means?
Ans:  the variety of life on Earth.

22. Who is the writer of the song amor bangla ?
Ans: Rabindranath Tagore

23. Language of Mughal Density?
Ans: Persian Language

24. Which Device is used to connect computer to wireless?
Ans: Router

Share this