Monday, 4 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exams(4th APR 2nd Slot)

1.Where is Silent Valley National Park located? 
Ans: Kerala

2.What is the full form of IPTL? 

Ans:  International Premier Tennis League

3.Which of the following is true about Zika Virus? 

Ans: Transmitted by Aedes mosquito
 

4:Full form of UPS? 
Ans: Uninterruptibleible Power Supply
 

5.Which of these is a source of Vitamin A? 
Ans: Carrots
 

6.Indian Institute of Vegetable Research is situated at? 
Ans: Varanasi
 

7.What is importance of Govt. of India Act 1935? 
Ans: Main source of constitution.
 

8.For which effect did Einstein got nobel prize? 
Ans: Photoelectric effect.
 

9.Servants of Indian Society was founded by? 
Ans: Gopal Krishna Gokhale
 

10.What is the reason behind yellow color of Papaya? 
Ans: Flavonoids
 

11.The Battle of Plassey was fought on which river? 
Ans: Bhagirathi
 

12.Oxygen in photosynthesis is formed from? 
Ans: H2O (Water)
 

13:“Bihu”, celebrates which occasion? 
Ans: Traditional New Year
 

14: Valley of flowers is located in which state? 
Ans: Uttarakhand
 

15:Who was the 11th Prime Minister of Pakistan? 
Ans: Benazir Bhutto
 

16:World bank gave loan to which mission in December 2015? 
Ans: Swatch Bharat Mission
 

17:What is the shape of milky way galaxy? 
Ans: Spiral
 

18.Who won the Gold Medal for Boxing in Asian Games? 
Ans: Mary Kom
 

19.Which country invented pencil? 
Ans: Switzerland
 

20.Who played role of Sita in Ramanand Sagar’s Ramayana? 
Ans: Deepika Chikhalia
 

21.Stand up India mission aims to? 
Ans: Promote entrepreneurship

More GK Questions asked in Railway Exam

Share this