Saturday, 2 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exams(2nd APR 2nd Slot)

1. What is the ratio of Indian National Flag?
Ans. Width : Length = 2:3.

2. First woman President of Pakistan?
Ans. Dr. Fehmida Mirza.

3. National song of India was composed by?
Ans. Bankim Chandra Chatterjee.

4. Tennis is played on which surface?
Ans. Hard, Grass and Clay courts.

5. On which planet frozen water is found?
Ans. Pluto.

6. How many bones a Infant baby have?
Ans. Around 300.

7. How many tastes buds are present in tongue?
Ans. 5.

8. Oldest oil reserves in India?
Ans. Digboi.

9. White desert in India?
Ans. Rann of Kuch desert.

10. Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans. Penicillin.

11. Mughal dynasty was established by?
Ans. Babar.

12. First President of INC?
Ans. W.C. Bonnerjee.

13. Noble prize recipient of India in 2014 for peace?
Ans. Kailash Satyarthi.

14. Kidney stone is caused by?
Ans. Calcium Oxalate.

15. Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans. Vladimir.

16. Which of following element is found in room temperature?
Ans. Bromine.

17. Which of following colour has least wavelength?
Ans. Violet.

18. Height of badminton net above ground level?
Ans. 1.524 meter

19. Molecular formula for sugar?
Ans. C12H22O11.

20. Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans. Charminar.

21. Father of Indian Space Programmes.
Ans. Dr. Vikram Sarabhai.

22. Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans. Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981.

23. World's first space tourist?
Ans. Dennis Tito.

24. Air conditioner was invented by
Ans. Willis Carrier

Share this