Sunday, 3 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exams(3rd APR 1st Slot)

1.What is Makar Sakranti?
Ans: Festival

2.Madhubani Paintings Indicates:
Ans: Forest of Honey

3.Which crop is produced at highest quantity in India?
Ans: Rice

4.What is Planet X?
Ans: Niriru Caraclysm

5.What is KOH?
Ans: Potassium Hydroxide

6.1998 Pokhran Nuclear test operation name:
Ans: Operation Shakti

7.Archipelagos Means:
Ans: A group of small Icelands

8.Which is not a Operating System(OS X,WIN 98,C++,Windows 7)
Ans: C++

9.Vitamin responsible for Blood Clotting?
Ans: K

10.longest river in india which do not fall in sea?
Ans: Yamuna

11.Longest running train in India?
Ans: Dibrugarh to Kanyakumari

12.Male is the Capital of which country?
Ans: Maldives

13.Capital of Uganda
ans: Kampala

14.What is Serbian Index?
Ans:Capitalization-weighted price index

15.Cleanest city of India?
Ans: Mysore

16.New member of WTO?
Ans: Afghanistan

17.Mica is abundant in which state of India?
Ans: Jharkhand

18: Where is Orang park?
Ans:Assam

19.Most peaceful country according to 2015 peace index report?
Ans: Iceland


20.Capital of SriLanka ?
Ans: Sri Jayawardenepura

21.Cipko Movement started from
Ans: Rajasthan


Note: Please share other questions asked in today's exam.  

More GK Questions asked in RRB Exam 2016

Share this