Thursday, 7 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exam (7th APR 1st Slot)

Q1: Full form of GSLV?
Ans: Geosynchronous Launch Vehicle

Q2: Where was SAADMEX 2015 held?
Ans: Delhi NCR

Q3: Who wrote “A brief history of seven killings”?
Ans: Marlon James

Q4: Evergreen forests re found around?
Ans: Equatorial regions

Q5: What acid is used in car batteries?
Ans: Sulphuric acid

Q6: In which year was the WHO established?
Ans: 1948

Q7: What place is referred to as “Land of the Morning Calm”?
Ans: South Korea

Q8: Who was known as the “Father of White Revolution”?
Ans: Dr. Varghese Kurien

Q9: Who wrote “The Age of Sustainable Development”?
Ans: Jeffrey D. Sachs

Q10: Which are the Mountain Railways of India?
Ans: Kashmir Railway

Q11: With which sport is Yogeshwar Dutt associated?
Ans: Wrestling

Q12: Which of the given options is the fastest memory?
Ans: Cache

Q13: What is the binary number of 13?
Ans: 1101

Q14: Molasses from sugarcane are used to extract?
Ans: Alcohol

Q15: Haemophilia is caused by (virus, blood protein deficiency, protozoa)?
Ans: Blood Protein Deficiency

Q16: Who wrote “To the Brink and Back”?
Ans: Jairam Ramesh

Q17: Fruit bats are host to which virus?
Ans: Ebola

Q18: Who wrote Natya Shastra?
Ans: Bharata

Q19: East Indian Company was also called?
Ans: John Company

Q20: Which of these is not a UNESCO World Heritage Railway (Darjeeling, Kashmir, Kalka Shimla, Nilgiri)?
Ans: Kashmir

Q21:What is the name of the World Heritage Church in Goa?
Ans: Basilica of Bom Jesus

Q22: Which acid mixes with hydrogen to form CO2 when we press down on the fire extinguisher?
Ans: Sulphuric Acid

Q23: Which gas is mixed with cooking gas to give it the peculiar smell?
Ans: Ethyl Mercaptan or Ethanethiol

List of GK Questions asked in Railway RRB Exam 2016

Share this