Saturday, 16 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exam (16th APR 3rd Slot)

1. TCP Full Form ?
Ans: Transfer Control Protocol

2. Name The Largest Moon of Pluto ?
Ans: Charon

3. When Was AAP Party Established?
Ans: 26 Nov 2012

4. Which is largest moon in solar system?
Ans: Ganymede

5. Who is the founder of twitter?
Ans: Evan Williams, Noah Glass, Jack Dorsey, Biz Stone

6. In 2015 who was conferred with  Bharat ratna?
Ans: Atal Bihari Vajpayee, Madan Mohan Malaviya

7. Who is founder of ABO blood group?
Ans: Karl landsteiner

8. What is bank of BRICS?
Ans: NDB(New Development Bank)

9. What Is The Name Of Japan Parliament ?
Ans: Diet

6. Which State Has Largest Mangroove Forest ?
Ans: West Bengal

7. Which State Has Largest Forest Area?
Ans: Madhya Pradesh

8. Radioactivity Invented By ?
Ans: Henri Becquerel

9.Madurai Located on the banks of Which River
Ans: Vaigai

10. Old Name Of Singapore ?
Ans: Temasek



Note: Please share other questions asked in today's exam. 
List of GK Questions asked in Railway RRB Exam 2016

Share this