Saturday, 16 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exam (16th APR 1st Slot)

1. Tirumala temple situated in which hills?
Ans: Venkatadri

2. World Wide Web invented by?
Ans: Tim Berners-Lee

3. The longest bridge is built across which river?
Ans: Yangtze

4. Odd Man Out (Tiger, Lion, Giraffe, Horse)?
Ans: Horse

5. Which turns milk into curd?
Ans: Lactobacillus

6. UHT Full form?
Ans: Ultra High Temperature

7. Who invented the mouse?
Ans: Douglas Englebart

8. Saina Nehwal is associated with which sport?
Ans: Badminton

9. Owner (CEO) of Flipkart?
Ans: Binny Bansal

10. Who made first chocolate?
Ans: Hernan Cortes

11. Who is the Chief Election Commissioner of India?
Ans: Nasim Zaidi

12. Which state of India produce maximum silks?
Ans: Karnataka

13. Chinese Pilgrim who visited India during Gupta period?
Ans: Fa Hien

14. Muhammad Bin Tughlaq changed capital from Delhi to which place?
Ans: Daultabad

15. Supreme Commander of Indian Defense Services?
Ans: President

16. Largest Princely state during Indian Independence?
Ans: Hyderabad

17. Which state became the first digital state in India?
Ans: Kerala

18. Resham Udyog Situated in?
Ans: Karnataka

20. What is Nitrogen Fixing Bacteria?
Ans: Microorganisms

21. Full Form of SPM?
Ans: Scanning Probe Microscope

22. Railway Budget 2016 presented by?
Ans:  Suresh Prabhu

23. M.D and CEO of Central Mine Planning and Design Institute (CMPDI)?
Ans: Shekhar Saran

24. Winner of Sangita Kalanidhi Award 2015?
Ans: Sanjay Subrahmanyan

25. As per RBI, villages having more than _____ residents to have bank branches by March 2017?
Ans: 5000

26. Homo Sapiens means?
Ans: Wise man

27. Which Indian Scientist contradicted Einstein theory of energy (E=mc2)?
Ans: Ajay Sharma

Share this