Tuesday, 12 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exam (12th APR 2nd Slot)

1.Who is Nargis Dutt?
Ans: Indian film actress

2. Hydropower plants convert the mechanical energy into?
Ans: Electrical Energy

3. What is TBasic?
Ans: Programming Language

4. World’s most poisonous fish?
Ans: Stonefish

5. Which Planet is named after Roman God?
Ans: Venus

6. First Australian captain to win world cup for Australia ?
Ans: Allan Border

7. Current president of Pakistan?
Ans: Mamnoon Hussain

8. Diamond contains which element?
Ans: Carbon

9. Apgar score is a test?
Ans: To summarize health of newborn babies

10. World heritage day?
Ans: 18th April

11. What is called as Black gold?
Ans: Petroleum

12. Current director of BARC?  

Ans: Sekhar Basu

13. Dipa Karmakar is related to?
Ans: Gymnasting

14. World’s most energy efficient city?
Ans: Reykjavik

15. Golden pagoda temple of Buddhist located at?
ans: Myanmar

16. Instrument to measure atmospheric pressure?
Ans: Barometer

17. Vinegar contains?
ans: Acetic Acid

18. Which PM hoisted flag on red fort for maximum number of times?
Ans: Jawaharlal Nehru

19. Jeans was first marketed by?
Ans: Levi Strauss

20. Planet that doesn’t get its name from Greek or Roman mythology? 

Ans: Earth

21. Who succeeded Mauryan Dynasty?
Ans: Shunga Dynasty

22. Which is the hottest planet?
Ans: Venus

23. Who is the 9th Chief Minister of Arunachala Pradesh?
Ans: Kalikho Pul

24. Winners of Australian Open Women’s Doubles?
Ans: Sania Mirza and Martina Hingis

25. The only female ruler of Mughal Empire?
Ans: Razia Sultan

26. Who wrote ‘To Kill a Mockingbird’?
Ans: Harper Lee

27. Dholavira comes under?
Ans: Indus Civilization

28. Borobudur Temple located in?
Ans: Indonesia



Note: Please share other questions asked in today's exam. 
List of GK Questions asked in Railway RRB Exam 2016

Share this