Monday, 11 April 2016

GK Questions Asked in Railway Exam (11th APR 3rd Slot)

1. First artificial satellite of India?
Ans:  Aryabhata

2. In Which Year indian Freedom Fight Started ?
Ans: 1857

3. First indian to be selected as mayor in UK?
Ans: Harbhajan Kaur

4. When PSLV(Polar Satellite Launch Vehicle) Used From?
Ans: 1993

5. Name of international airport in india which runs by Solar power ?
Ans: Cochin International Airport

6. Who Is Viceroy When India Got Independence ?
Ans: Lord Mountbatten

7. Jami Majid is Located At ?
Ans: Delhi

8. Golkonda Fort is Located At ?
Ans: Hyderabad

9. Which Became First District With NOFN High Speed Conectivity ?
Ans: Idukki

10. Which Is Largest Tiger Reserve In India ?
Ans: Srisilam-Nagarjuna Sagar

11. Election Commision Is Not Resposible For Whose Election?
Ans: President And Vice President

12. Largest Engine in India For Emission ?
Ans: Bharat 4

13. In which year, Sri Lanka got Independence.
Ans: 1948

14. virupaksha temple is located at ?
Ans: Hampi

15. Ryder Cup Is Related To?
Ans: Golf

16. who is the father of indian surgery ?
Ans: Sushrutha

17. Who made first movie on Raja harishchandra?
Ans: Dada Saheb Phalke

18. Blue Tongue Disease in which animal ?
Ans: Sheep

19. What Is Amount Given Under Pradhan Mantri Surksha Bima Yojana ?
Ans: 2 Lakhs
 


Note: Please share other questions asked in today's exam. 
List of GK Questions asked in Railway RRB Exam 2016

Share this