Sunday, 24 April 2016

General Awareness Quiz for SSC CGL 2016

1. CT Scan was invented by
a) Benjamin Felson
b) G N Hounsfield
c) Gustave Bucky
d) Ruther Ford

2. System of Homoeopathy was founded by
a) Willium Kolff
b) Anna Porlora
c) Samuel Hahnemann
d) Ben Johnson

3. Which Indian state's dance form is Gaudiya Nritya?
a) Andra pradesh
b) West Bengal
c) Nagaland
d) Rajasthan

4. Which Indian state celebrates 'Bihu festival'?
a) Bihar
b) Assam
c) Meghalaya
d) Orissa

5. A popular folk dance form of Andhra Pradesh, among the following, is
a) Kolattam
b) Karakattam
c) Lavani
d) Saturi

6. In which of the following Indian states is the festival 'Losoong' celebrated?
a) Arunachal Pradesh
b) Sikkim
c) Manipur
d) Meghalaya

7. The Headquarters of the 'Election Commission of India' is located in which of the following cities?
a) Chennai
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Kolkata

8. In this country, Police are called Mounties. Name this country
a) Canada
b) Denmark
c) Nigeria
d) South Korea

9. Which of the following is a sanctuary for salt crocodiles?
a) Kanha National Park
b) Corbet National Park
c) Bhitarkanika National Park
d) Kasiranga National Park

10. In which state is the Narora Atomic Power Station?
a) Uttar pradesh
b) Rajasthan
c) Assam
d) MP

Answers:
1: c
2: c
3: b
4: b
5: a
6: b
7: b
8: a
9: c
10:a


More General Awareness Quizzes

Share this