Friday, 1 April 2016

General Awareness for Railway and SSC

Q1. Which Country become the first foreign military contingent at Republic Day parade?
a) China
b) France
c) USA
d) Japan

Q2. The Indian National Congress was founded by
a) Mahatma Gandhi
b) Annie Besant
c) W.C.Bannerji
d) A.O.Hume

Q3. The U. N. O came into existence in
a) 1942
b) 1940
c) 1945
d) 1948


Q4. Where is the headquaarters of SAARC?
a) Delhi

b) Kathmandu
c) Dhaka
d) colombo

Q5. When was the 1st smart phone launched?
a) 1991

b) 1992
c) 1993
d) 1994

Q6: Which country of the world has the largest number of post offices?
a) France
b) China
c) India
d) Japan

7. Which of the following is the device used to count cells?
a) Haemocytometer
b) Calorimeter
c) Spectrophotometer
d) Auxanometer

8. Father of Internet
a) Alan Turing
b) Vint Cerf
c) Tim Berners-Lee
d) Bill Gates

9. An Area of Darkness was written by
a) Vikram Seth
b) VS Naipaul
c) Shobha De
d) RK Narayan

10. The first ICC Cricket World Cup was played in__________.
a) 1975
b) 1979
c) 1983
d) 1971
 

Answers:
1. b
2. d
3. c
4. b
5. b
6. c
7. a
8. b
9. b
10.a

Share this