Friday, 15 April 2016

Daily One Liner Current Affairs (15th APR)

1. What is Shaheen-V?
Ans: fifth joint air exercise b/w Pakistan and China in Pakistan.

2. Who is New chairman of IGNCA?
Ans: Ram Bahadur Rai.

3. Full Form of IGNCA?
Ans: Indira Gandhi National Center for the Arts.

4. Name the Campaign which recently launched by PM in Madhya pardesh?
Ans: Gramodaya se Bharatodaya Abhiyan (village self-governance)

5. Gramodaya se Bharatodaya Abhiyan is Started  on the occasion of the 125th birth anniversary of_________.
Ans: Dr BR Ambedkar.

6. New Chairman of NMA is?
Ans: Susmita Pande(professor at Ujjain’s Vikram University)

7. Full form of NMA ?
Ans: National Monument Authority.

8. World Bank Group  and __________ signed the first co-financing framework agreement.
Ans: Asian Infrastructure Investment Bank

9. Who is the President of World Bank?
Ans: Jim Yong Kim

10. Who is the President of Asian Infrastructure Investment Bank?
Ans: Jin Liqun

11. Who is AIBA ambassador for Women’s World Championship?
Ans: Mary Kom

12. Who is appointed as brand ambassadors of Andhra Pradesh tourism?
Ans: Ajay Devgn and Kajol

13. What is the new programe lanuched by Prime Minister Narendra Modi for Agriculture.
Ans: National Agriculture Market portal (eNAM) to connect e-mandis.

14. Which country Is world's largest remittance recipient in 2015?
Ans: India.


One Liner Current Affairs(14th APR)

Share this