Wednesday, 13 April 2016

Daily One Liner Current Affairs

1. IMF has projected How much percentage of growth in 2016-17?
Ans: 7.5 %

2.Who is the Managing Director International Monetary Fund (IMF)?
Ans: Christine Laggard

3. Who has appointed as the new Director General (DG) of Bureau of Police Research and Development (BPR&D)?
Ans: Meeran C Borwankar

4. Recently Who won the ‘Global Indian of the Year’ award?
Ans: Aishwarya Rai Bachchan

5. The start-up’s technology product 'Campus Wallet' launched by?
Ans: Federal Bank

6. Which government has decided to change the name of the two cities recently?
Ans: Haryana

7. What is  new name of Gurgaon?
Ans: Gurugram

8. What is new name of Mewat?
Ans: Nuh

9. India ranks ____ in 2016 Global Connectivity Index.
Ans: 44

10. Global Analyst Summit 2016 Held in ___________.
Ans: Shenzhen, China.

11. ________ was selected for the prestigious Saraswati Samman for 2015.
Ans: Padma Sachdev

12. ________ wins Hilton Asian Tour Golfer of Month.
Ans: Chawrasia

Share this