Monday, 18 April 2016

Daily One Liner Current Affairs (18th APR)

1. World Heritage Day was observed on
Ans: 18 April

2. The world's largest Charkha is to be installed at which place ?
Ans: Indira Gandhi International Airport in New Delhi.

3. This Charkha is ready for dispatch from a unit of ________ in Ahmadabad.
Ans: Khadi and Village Industries Commission (KVIC)

4. Who is the chairman of KVIC (Khadi and Village Industries Commission)?
Ans: Mr. V K Saxena

5. _________ to provide scientific support for cleaning Ganga.
Ans: IIT-Kanpur

6. who has won the 2016 Sultan Azlan Shah Cup ?
Ans:Australia (9th time ).

7. Final Match played b/w ______ and Australia.
Ans: India

8. Sultan Azlan Shah Cup 2016 held in _____.
Ans: Ipoh, Malaysia

9. Dipa Karmakar belongs to which sport?
Ans: Gymnastics (first Indian woman gymnast to qualify for Olympics Rio-2016)

10. Who won the 2016 Formula 1 Chinese Grand Prix?
Ans: Nico Rosberg

11. Who has become the Gujarat’s first woman DGP?
Ans: Geetha Johri.

12. 2nd railway staion to be covered with  wi-fi under Google and Railtel?
Ans: Bhubaneswar(1st is Mumbai Central).

13. Name of the srilankan cricketer who announced limited-overs retirement?
Ans:Rangana Herath.

One Liner Current Affairs(17th April)

Share this