Saturday, 16 April 2016

Daily One Liner Current Affairs (16th APR)

1. Name the supercomputer which has been unveiled at NIT Sikkim ?
Ans: Param Kanchenjunga

2. Who has been appointed as the in-charge director general of police (DGP) of Gujarat?
Ans: PP Pandey

2. Who is Appointed as Prime Minister Of Ukraine ?
Ans: Volodymyr Groysman

3. What is the capital and currency of Ukraine?
Ans: Kiev and hryvnia.

4. New name of Panagarh Air Force Base of  West Bengal?
Ans: Air Force Station Arjan Singh

5. Bhimrao Ambedkar Awas Yojana For Widows launched by?
Ans: Jharkhand Government 

6. Maritime India Summit 2016 Held At?
Ans: Goregaon, Mumbai

7. Free Wi-Fi service(Rail Tel) at Railway stations is provided by?
Ans: Google

8. Himachal Pradesh is celebrating ____ Himachal Day.
Ans: 69th

9. Name of the  Minister who has been topped in Twitter performance?
Ans: SushmaSwaraj (Foreign Ministry)  

10. Who has been appointed as member of US cyber security body ?
Ans: Ajay Banga


11. Who is Ajay  Banga?
Ans: CEO of MasterCard 

Daily One Liner Current Affairs (15th APR)

Share this