Sunday, 3 April 2016

Current Affairs Quiz (One Liner)

Q1: Who is the new CMD of Bhartya Nabhikiya Vidyut Nigam(BHAVINI)?
Ans: Kallol Roy

Q2: Which state is the 1st state to link colleges to national cancer grid?
Ans: Maharashtra

Q3: Recently a Austalian cricketer has announced retirement?
Ans: Clinlt Mckay

Q4: A partial liquor ban has been brought into effect in which state?
Ans: Bihar

Q5: Which organization declared West Africa as Ebola free?
Ans: WHO

Q6: World Autism Awareness Day is celebrated on
Ans: 2nd April

Q7: What is the name of first female speaker of Vietnam's National Assebmly?
Ans: Nguyen Thi Kim Ngan

Q8: Uber Technologies Inc. launched Bike-sharing service UberMOTO in which city?
Ans: Gurgaon

Q9: Which of the e-commerce giant has acquired PhonePe, a Bengaluru-based mobile payments company ?
Ans: FlipKart

Q10:The Asia’s biggest optical telescope ARIES located at nainital launched by Modi is a collaboration between India and?
Ans: Belgium

Share this