Friday, 8 April 2016

Current Affairs (One Liners)

Q1: India's Fastest Train?
Ans: Gatimaan Express(Run between Delhi and Agra 160 KM Per Hour)

Q2: 17th Women CM In India and New CM of Jammu & kashmir?
Ans: Mehbooba Mufti

Q3: UNESCO Recently Identified Biosphere in india?
Ans: Agasthyamala Biosphere Reserve(Kerala and Tamil Nadu)

Q4: The International Day of Sport for Development and Peace  was observed On 
Ans: 6 April 

Q5: Which railway zone becomes largest freight loading Zone?
Ans: EcoR(East Coast Railway)

Q6: Who Is New chairman For Nasscom (National Association of Software and Services Companies)?
Ans: CP Gurnani

Q7: World Health Day Observed on
Ans: 7th April

Q8: What is Themes Of World Health Day?
Ans: Halt the rise: beat diabetes

Q9: Which State Has Recently launches 'Maa Annapurna Yojna' Scheme
Ans: Gujrat
Under the Maa Annapurna Yojna, 3.82 crore people of Gujarat will be benefited. 
Each of them will get rice at Rs 3 per Kg and wheat at Rs 2 per Kg.

Q10: North East-ASEAN Business Summit begins At
Ans: Imphal

Q11: Most powerful businesswoman in Asia Acording to  Forbes
Ans: Nita Ambani

Q12: Which State Government launches 100 Adarsha Vidyalayas?
Ans: Odisha

Q12: Name the person who has been appointed as the new director of TNCA?
Ans: D. Vasu

Q13: TNCA stands for?
Ans: Tamil Nadu Cricket Association

Q14: Which Farmer Received First Time Padma Sri Award?
Ans: Subhash Palekar is known as ‘sage of agriculture’

Q15: Who appointed The Iceland's new prime minister?
Ans: Sigurdur Ingi Johannsson

Share this