Saturday, 30 April 2016

Current Affairs 30th April 2016 (One Liner)

1. Which city has been declared the smoke free city?
Ans: Kohima (Nagaland).

2. SIDBI and Saarc Development Fund (SDF) has signed a MoU for _______.
Ans: Mutual cooperation and collaboration.

3. Who is appointed as the Director General (DG) of Railways Protection Force (RPF)?
Ans: Surender Kumar Bhagat.

4. Who has launched BBM Money Transfer Service in India?
Ans: BlackBerry.

5. Which state has launched 100 piped water supply projects ?
Ans: Odisha.

6. Who has joined Salman Khan as India's Goodwill Ambassador for 2016 Rio Olympics ?
Ans: Abhinav Bindra.

7. Who is selected for Japan’s highest civilian honors?
Ans: N. K. Singh.

8. Under which Scheme Centre approved Rs.9,005 Cr investment for affordable housing in 3 states?
Ans: Prime Minister’s Awas Yojana(PMAY).

9. 3 states selected for Prime Minister’s Awas Yojana(PMAY):
Ans: Maharashtra, Punjab and Jammu & Kashmir.

Current Affairs 29th April 2016

Share this