Wednesday, 27 April 2016

Current Affairs 27th April 2016 (One Liner)

1. Isuzu Motors India opened its manufacturing plant in
Ans: Andhra Pradesh

2. who has won the international award on plant nutrition
Ans: Mr. K Ashok Kumar

3. The Government of India has planned to sell  11.36% equity shares of
Ans: National Hydroelectric Power Corporation (NHPC)

4. Name of the Operation to eradicate Poverty in Kozhikode District
Ans: Operation Sulaimani

5. Which Indian shooter won the Silver medal in ISSF Shooting World Cup in Rio de Janeiro?
Ans: Mairaj Ahmed Khan

6. From which year India will have the panic button enabled mobile handsets ?
Ans: 2017

7. Name of the Web portal launched by Union Tourism Ministry
Ans. NOAPS Web Portal

8. Which regional office of Indian Railways launched missed call train status service ?
Ans: Western Railway

9. Who is re-elected as a PM of Tibet?
Ans: Lobsang Sangay

10. Name of the first non-cricketer to become a member of CCI's Legend Club
Ans: Nandu Natekar

11. Which Indian rower is selected for Rio Olympics 2016 ?
Ans: Dattu Bhokanal

12. Who has Become first African Footballer to Win PFA Player Of The Year
Ans: Riyad Mahrez

Share this