Tuesday, 26 April 2016

Current Affairs 26th April 2016 (One Liner)

1. The Heart of Asia conference 2016 held at ?
Ans: New Delhi

2. what is the objective of the Heart of Asia conference 2016?
Ans: to bring peace and stability to Afghanistan and speeding up its reconstruction with a focus on enhancing investment and connectivity to the country.

3. Who won the FPAI Player of the Year?
Ans: Jeje Lalpekhlua

4. FPAI stands for
Ans: Football Players Association of India

5. The World Intellectual Property Day observed on
Ans: 26 April

6. Commonwealth Judo Championships 2018 Venue is?
Ans: Jaipur(India)

7. What is the minimum wage for contract workers?
Ans: Rs 10,000 / month

8. The Union Government has constituted a committee to prepare a blueprint for doubling farmers’ income by 2022 and the committee name is:
Ans: Ashok Dalwai committee

9. No. of members in Ashok Dalwai committee
Ans: 8

10. Name of the 11th Indo-Mongolia joint training Exercise
Ans: Nomadic Elephant  2016

11. The 11th Indo-Mongolia joint training Exercise venue is
Ans: Mongolia

12. _______ d2h Ties-up With Vodafone m-pesa to recharge d2h service using Vodafone m-pesa.

Share this