Sunday, 24 April 2016

Current Affairs 24th April (One Liner)

1. Who is named as the goodwill ambassador of the Indian contingent for the upcoming Olympics?
Ans: Salman Khan

2. Who has chosen Salman Khan as the Goodwill Ambassador for 2016 Rio Olympics ?
Ans: Indian Olympic Association (IOA)

3. What is the name of India’s first online interactive heritage portal?
Ans: Sahapedia

4. Sahapedia relates to
Ans: collaborative knowledge resource on the arts, culture and heritage of India.

5. India and ______ have launched a programme with $1 trillion Potential Solar Programme under the ISA.
Ans: France

6. ISA stands for
Ans: International Solar Alliance

7. India has ratified the WTO’s (World Trade Organisation) Trade Facilitation Agreement. What is the purpose agreement?
Ans: Easing customs procedures to boost commerce.

8. TFA stands for
Ans: Trade Facilitation Agreement

9. What is TFA?
Ans: WTO’s first-ever multilateral accord that aims to simplify customs regulations for the cross-border movement of goods.

Current Affairs (23rd April)

Share this