Sunday, 24 April 2016

Current Affairs 20th & 21st April (One Liner)

1. Who is appointed as Additional Director General in the CRPF?
Ans: Mr. Deepak Mishra

2. The 14th meeting of Foreign Minister of India, Russia and China was held at which place ?
Ans: Moscow, Russian Federation

3. Who is appointed as New lokayukta for Goa?
Ans: Justice P K Mishra.

4. Recently William Bill Campbell has passed away. Who is Willam Bill?
Ans: The Silicon Valley coach and mentor.

5. Union Minister for Science & Technology and Earth Science has inaugurated the Department of Biotechnology (DBT) in which state?
Ans: Nagaland

6. Which bank has announced to invest in startups in the financial technology space ?
Ans: ICICI

7. Who is appointed as the CEO of BCCI?
Ans: Rahul Johri

8. The Hindi Sevi Samman Awards  presented by
Ans: President of India 'Pranab Mukherjee'

9. How many persons have been awarded with the Hindi Sevi Samman?
Ans: 39

10. What is the rank of India on World Press Freedom Index 2016?
Ans: 133 out of 180 countries.

11. Name the private sector bank, which has opened a dedicated branch for startups ?
Ans: RBL Bank

12. Who has appointed as Rubber Board chief?
Ans: A Ajith Kumar

13. Which company  has acquired the Cavendish industries for Rs. 2200 crore ?
Ans: JK Tyres

14. where is the headquarter of JK Tyres?
Ans: New Delhi

15.  Which Govt. has decided to host International Yoga day 2016?
Ans: Chandigarh

Share this