Tuesday, 19 April 2016

Current Affairs 19th April (One Liner)

1. Who is appointed as the Chief selector of Pakistan.
Ans: Inzamam-ul-Haq

2. PM Modi inaugurated a superspeciality hospital in ____________.
Ans: Katra(Jammu and Kashmir)

3. The Regional Conference of North Eastern States on Child Adoption held at
Ans: Shillong, Meghalaya

4. The Regional Conference of North Eastern States on Child Adoption inaugurated by?
Ans: Maneka Gandhi(Union Minister for Women & Child Development)

5. According to the report Indian advertising industry will grow by how much percentage?
Ans: 12%

6. Beti Bachao Beti Padhao Scheme was launched by ?
Ans: Prime Minister Shri Narendra Modi (22nd January 2015)

7. India, Afghanistan and Iran have finalized draft of the Chabahar Trilateral Agreement based on__________.
Ans: Transport and Transit Corridors

8. India and Mauritius have signed an MoU for___________.
Ans: Cooperation in Traditional Medicine And Homoeopathy

9. Laureus World Sports Award winners of this year?
Ans: Novak Djokovic (Men), Serena Williams (Women)

10. Name the organization which has planned to set up the two Mahila Huts in Gujarat?
Ans: FICCI (Federation of Indian Chamber of Commerce and Industry)

11. India is likely to buy ______ Howitzers for $750 million to equip its Mountain Strike Corps.
Ans: 145 M777

Share this