Sunday, 17 April 2016

Computer Quiz for SBI Clerk and NABARD Exam

1. The ALU and Control Unit jointly known as_______.
(A) RAM
(B) ROM
(C) CPU
(D) PC
(E) none of these

2. What menu is selected to cut, copy and paste?
(A) File
(B) Tools
(C) Special
(D) Edit
(E) None of these

3. Octal number system has a base ______.
(A) Two
(B) Four
(C) Eight
(D) Ten
(E) None of these

4. Firewall is used in communication network / system to save:
(A) Unauthorized attack
(B) Virus attack
(C) Data driven attack
(D) Fire attack
(E) None of these

5. A connection from one HTML document to another HTML document is called:
(A) Hyper Link
(B) Connecting Link
(C) Icon
(D) All of these
(E) None of these

6. A concentric circle on a disk is called a________.
(A) cylinder
(B) track
(C) head
(D) sector
(E) none of these

7. Which of the following can hold maximum data?
(A) Optical disk
(B) Floppy disk
(C) Magnetic disk inside computer
(D) Magnetic tape
(E) None of these

8. The _____ tells the computer how to use its components.
(A) Utility
(B) Network
(C) Operating system
(D) Application program
(E) None of these

9. Ctrl, shift, alt are called ________ keys.
(A) Adjustment
(B) Function
(C) Modifier
(D) Alphanumeric
(E) None of these

10. _______ is processed by the computer into information.
(A) Numbers
(B) Processor
(C) Input
(D) Data
(E) None of these

Answers : 

1. C
2. D
3. C
4. A
5. A
6. B
7. D
8. C
9. C
10.D

Share this