Friday, 8 April 2016

Computer Questions for banking Exams

Q1: The Internet began with the development of
a) USENET
b) ARPANET
c) Ethernet
d) Intranet
e) None of these

Q2: FOXPRO is a ___________.
a) RDMBS
b) DBMS
c) Language
d) All of the above
e) None of these

Q3: Cell phones use ____________ to access the Internet.
a) MMS technology
b) a notation system
c) micro browser software
d) HTML language
e) None of these

Q4: In MICR, C stands for?
a) Code
b) Colour
c) Computer
d) Character
e) None of these

Q5: Computer uses the_________number system to store data and perform calculations.
a) Binary
b) octal
c) Decimal
d) Hexadecimal
e) None of these

Q6: At which place is India‘s Silicon Valley situated?
a) Bangalore
b) Hyderabad
c) Chennai
d) Kolkata
e) None of these

Q7: Who designed the first electronic computer - ENIAC ?
a) Van Neuman
b) Joseph M Jacquard
c) J presper Eckert
d) Both 1 and 2
e) None of these

Q8: ______is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
a) Tracking
b) Formatting
c) Crashing
d) Allotting
e) None of these

Q9: What is RISC?
a) Storage Device
b) Computer Network
c) Microprocessor
d) Operating System
e) None of these

Q10: What are the units used to count the speed of a printer ?
a) CPM
b) DPI
c) PPM
d) BIT
e) None of these

Answers:
1: b
2: c
3: c
4: d
5: a
6: a
7: a
8: b
9: c
10:b

Share this