Friday, 1 April 2016

Biology : General Science Quiz

Q1: Which of the following diseases is caused by the deficiency of Niacin(Vitamin B3)?
a) Acne
b) Scury
c) Boils
d) Pellagra

Q2: Name the pigment which gives red colour to the blood in mammals.
a) Globulin
b) Haemoglobin
c) Plasma
d) Platelets

Q3: The filtering of blood through an artificial kidney is called ________.
a) circulation
b) transportation
c) dialysis
d) diffusion

Q4: The first vaccine produced by bio-technology was used against ________ virus.
a) Hepatitis B
b) Hepatitis C
c) Hepatitis A
d) Hepatitis C

Q5: Which disease is known as 'silent killer'?
a) Low blood pressure
b) high blood pressure
c) Tuberculosis
d) None of these

Q6: Which one is not a contagious disease?
a) Typhoid
b) Measles
c) Hysteria
d) Influenza

Q7: The major excretory product in humans is ________.
a) uric acid
b) ammonia
c) faeces
d) urea

Q8: Pick out the bacterial disease.
a) Meningitis
b) Raabies
c) Tetanus
d) Small pox

Q9: The viral disease is ___________.
a) Rabies
b) Cholera
c) Malaria
d) Tyohoid

Q10: Ascariasis is caused by __________.
a) Tapeworm
b) Filarial worm
c) Round worm
d) Liver fluke

Answers:
1: d
2: b
3: c
4: a
5: b
6: c
7: d
8: c
9: a
10: c

Share this