Saturday, 5 March 2016

GK Questions for Railway Exam

Ques. 1: The headquarters of the United Nations Union is located at :
(A) Geneva
(B) New York
(C) Rome
(D) Washington
Ques. 2:Where did the dance form “Mohini Attam” develop?
(A) Manipur
(B) Kerala
(C) Karnataka
(D) Tamil Nadu
Ques. 3: 'Earth day' is celebrated on
(A) 22 May
(B) 5 June
(C) 22 April
(D) 22 March
Ques. 4:Which of the following keys of personal computer is not available in the key board of traditional typewriters?
(A) Tab
(B) Spacebar
(C) Enter
(D) Backspace
Ques. 5:The monetary unit of Bangladesh is :
(A) Rupee
(B) Takka
(C) Rupiah
(D) Dollar
Ques. 6: The term 'epicentre' is associated with :
(A) Earthquakes
(B) Tornadoes
(C) Cyclones
(D) Earth‟s interior
Ques. 7: '.MOV' extension refers usually to what kind of file?
(A) Image file
(B) Animation/movie file
(C) Audio file
(D) MS Office document
Ques. 8: The Red Fort of Delhi was built by :
(A) Akbar
(B) Shahjehan
(C) Jahangir
(D) Sher Shah
Ques. 9: What Galileo invented?
(A) Barometer
(B) Pendulum clock
(C) Microscope
(D) Thermometer
Ques. 10: Who is often called the 'first African-American' inventor?
(A) Bessie Blount
(B) George Washington Carver
(C) Benjamin Banneker
(D) Elijah McCoy

Answers :
1: B
2: B
3: C
4: C
5: B
6: A
7: B
8: B
9: D
10:C

Share this