Monday, 28 March 2016

G.K Questions Asked in RRB CBT Exam (2nd Shift)

 1.Yoga day  celebrated on?
Ans: June 21
 

2.Capital of Denmark?
Ans: Copenhagen


3.January 4th Independence day of which country?
Ans: Burma

4.2018 winter session Olympic game venue?
 
Ans: PyeongChang, South Korea
 

5.First indian lady to won gold in asian games?
Ans: Kamaljeet Sandhu

6.First indian hockey player to awarded padam shri?
Ans: Balbir Singh Dosanjh

7.Rabindnath tagore got noble prize in which year?
Ans:1913


8.India’s Oldest dam?
Ans: Kallanai Dam, also known as Grand Anicut. It still serves the people of Tamilnadu, India.

  
9.Ethanol is obtained from?
Ans: Cerials

10.No. of fundamental duties?
Ans: 11

11.2015 French open winner?
Ans: Stan Wawrinka(Men), Serena Williams(Women)

12.How many players in kho kho?
Ans: 9

13.2 largest country in respect of land area?
Ans: Canada

14.U.N climate change meeting held in which place?
Ans: Paris

15.Ajanta and ellora cave is located in which state?
Ans: Maharashtra

16.Smallest planet?
Ans: Mercury

17.Group of dolphin is called?
Ans: School or Pod

18.Polio vaccine is developed by?
Ans: Jonas Edward SalK

19.Name of dog who first goes to space?
Ans: Laika

20.Father of space research?
Ans: Vikram Ambalal Sarabhai

21. DMK party is founded by whom?
Ans: M. G. Ramachandran

22.First Lok sabha speaker?
Ans: Ganesh Vasudev Mavalankar

23.Instrument to detect object under water?
Ans: Sonar

24.Study of birds is called?
Ans: Ornithology

25.First governer general of free india?
Ans: Lord Mountbatten

26.Buddha attained enlightenment at?
Ans: Bodh Gaya


27. Which country gifted statue of liberty to USA?
Ans: France 


28.Another name of computer chip?
Ans: Microchip
 

29.SI Unit of electric charge?
Ans: Coloumb


Click Here:  For Morning Shift GK Questions

Share this