Thursday, 31 March 2016

GK Questions Asked in Railway Exams(31 Mar 2nd Slot)

1. What is Exobiology?
Ans. Study of life outside Earth i.e. on other planets.


2. A disease where Person can see only nearby objects?
Ans. Myopia

3. Prostate is a type of?
Ans. Gland

4. Total no.of columns in Excel?
Ans. 256

5. Players in each side of volleyball?
Ans. 6

6. Bangladesh got its constitution on?
Ans. 16 December 1972.

7. Legislative powers vested with whom?
Ans. Parliament.

8. AC TO DC current is converted by?
Ans. Rectifier

9. Triratna is related to?
Ans. Buddhism.

10. Grand slam is combination of?
Ans. Aus OPEN, French OPEN, US OPEN and Wimbledon.

11. Which of these is not book by Abdul kalam?
Ans. My Country, My life.

12. Kalpana chawla Space shuttle name?
Ans. Columbia

13. Hirakud is located on bank of river?
Ans. Mahanandi

14. Who is trio of LAL -BAL -PAL?
Ans. Balgangadhar Tilak, Lala Lajpat Rai and Bipin Chandra Pal.

15. Kurukshtera is near to which city?
Ans. Ambala

16. Which authority is elected on the basis of proportional representation?
Ans. President

17. Virat kohli is awarded Arjun award in which year?
Ans. 2013.

18. Founder of slave dynasty?
Ans. Qutub-ud-din Aibak

19. Blue light turns black in red colour because of?
Ans. Dispersion of light

20. Bleaching powder is mostly found in?
Ans. Calcium Oxichloride

21. Study of earth is called?
Ans. Geology.

22. Target year of Swach Bharat Abhiyan Mission?
Ans. 2019.

23. Zika virus is caused by?
Ans. Aedes Mosquito.

24. 1 gigabyte is equal to how many bytes?
Ans. One Billion bytes.

Share this