Wednesday, 30 March 2016

GK Questions Asked in Railway Exams(30 Mar 2nd Slot)

1.How Many Languages Are There In Indian Currency Note
Ans:17

2. Who Is 15th Prime Mister Of India
Ans:Narendra Modi

3.how much decibel can human Ear hear?
Ans:60-120 Db

4. chicken pox caused by
Ans:Virus(varicella zoster virus)

5.Pre 2005 notes  exchange last date ?
Ans:June 30  2016

6.Onerupee note bears signature of?
Ans:Finance Secratary

7. Chemotherapy is used for treatment of?
Ans:Cancer

8.First women to win gold medal in boxing ?
Ans: Nicola Adams

9. Arunachal  Pradesh capital?
Ans: Itanagar

10. Commonwealth game first time in India in which year?
Ans:2010

11. Jallikattu game Famous In Which state?
 Ans:Tamil Nadu

12. Material used in making notes by rbi?
 Ans:Cotton And Cotton Rags

13.which river Is called South Ganga?
Ans:Godavari  

14.Who Invented Audio Headphone in 1910?
Ans:Nathaniel Baldwin

15.First Female President of Congress after Independence?
Ans: Indira Gandhi

16.Wings of Fire written by?
Ans: APJ Abdul Kalam

17.PMJDY 100 % inclusion?
Ans: Kerala And Goa

18. By Which Process Water release Hydrogen?
Ans:Electrolysis

19.Indian Flag Designed  by?
Ans:Pingali Venkaiah(Ap,Telangana)

20.What is MS office?
Ans:Application Software

21.What is Cloud Computing?
Ans:Service

22.which one is not a Search Engine? 

(google,yahoo,Baidu,flipkart)
Ans: D
 

23.India signed a contract to increase solar energy with which country?
Ans:UK

24. LOC constructed between India and Pakistan in which year?
Ans:1972

25. Bhagat Singh was executed in which year?
Ans. 1931.

26. Which Computer key is used to get help menu?
Ans. F1 button.


Full List of GK questions asked in RRB Exam

Share this