Wednesday, 30 March 2016

GK Questions Asked in Railway Exams(30 Mar 3rd Slot)

1. Gandhi- Irvin Act
     Ans: 5th March 1931
 
2.  Head Quarter Of  ISRO :
    Ans:Bangolore

3. Percentage Of Nitrozen In Weather
     Ans: 76%

4.Sachin First Test Match  In 1989 Against Which Country?
     Ans: Pakistan

5. First Bank In India
    Ans: Bank of Hindustan

6. First Olympic Games  In Which Country
    Ans: Athens, Greece.

7. Google CEO?
     Ans: Sundar Pichai

8. Check Validity :
    Ans: 3 Months

9. National Science Day?
    Ans: Feb 28

10. First Deputy Prime Minster?
      Ans: Sardar Vallabhai Patel

11. What is Secularism?
      Ans:Secularism is the principle of the separation of government institutions and persons mandated to represent the state from religious institutions and religious dignitaries.

12. Shimla Agreement in which place and year?
      Ans: Shimla in 1972

13. J&K East boundary options:POK,Jammu,Ladakh,LOC?
       Ans: LOC

14. Paracetamol is analgesic/acryptic or both?
       Ans: Analgesic

15. After 9/11 Tragedy world Trade center new name?
     Ans:One World Trade Center

16. Shortcut for expand browsing screen in  web browser

(F1/F11/F10/F4)?
     Ans:F11

17. 2023 cricket world cup  Hosting Country?
       Ans: India

18. Rupee Symbol in which language?
      Ans: Devnagri

19. Paracetamol is analgesic/acryptic or both?
       Ans: Analgesic

20.Ganga action plan
     Ans: To Purify Ganga River

21.ASCII Stands For
    Ans: American Standard Code for Information Interchange

Share this