Wednesday, 30 March 2016

GK Questions Asked in Railway Exams(30 Mar 1st Slot)

1. Which pm's name could be seen on Indian currency notes?
Ans. Manmohan Singh.

2. Capital of J&K in summer?
Ans. Shrinagar.

3. Full form of IFSC?
Ans. Indian Financial System Code.

4.Quit India was held in which year?
Ans. 1942.

5. Thar desert is in?
Ans. Rajasthan

6. The members of rajya sabha are elected by?
Ans. Elected members of State Legislative Assemblies

7. Study of cancer?
Ans. Oncology

8. Good governance day?
Ans. 25 Dec.

9. Constitution day?
Ans. 26 Nov.

10. Today Indian coins are made from?
Ans. Ferritic Stainless Steel

11. Venue of cricket world cup 2019?
Ans. England and Wales.

12. Hockey league 2016 is won by-
Ans. Punjab Warriors.

13. The exercise "meghdoot" was conducted by Indian Army at which place?
Ans. Siachen Glacier, Leh.

14. Headquarter of UNO?
Ans. New york.

15 .Pressure depends upon?
Ans. Force and Area.

16. Normal eye vision distance?
Ans. 6 meters.

17. Which freedom fighter introduced Western education?
Ans. Raja Ram Mohan Roy.

18. National Space Society headquarters?
Ans. Washington D.C.

19. Full form of BIOS?
Ans. Basic Input Output System.

20. From where we get most of Vitamin-D? (olive oil, cod liver oil, sunflower oil and one more)
 Ans. Cod Liver Oil.

21. ISL Champion 2015?
Ans. Chennaiyan FC.

22. Shimla agreement 1972 between?
Ans. Indira Gandhi and Zulfikar Ali Bhutto.

23. CK Naidu Lifetime Achievement award winner?
Ans. Syed Kirmani.

24. Yogini cult has its origin from which state?
Ans. Odisha.

25. Young India Weekly Journal started by?
Ans. Gandhiji.

26. Money Transfer through mobile is called?
Ans. IMPS(Immediate Payment Service).

27. Which compound in LPG gives it smell on leakage?(Carbon dioxide, nitrogen peroxide, Sulphur compound and one more)
Ans. Ethyl Mercaptan(Sulphur Compound).


RAILWAY EXAM ANALYSIS

Share this