Tuesday, 8 March 2016

Geography Quiz for Railway and SSC CGL

Ques. 1: The region around South Pole is known as
A. Equator
B. Arctic
C. Antarctic
D. Capricorn
Ques. 2: Which country is largest producer of Sugar ?
A. USA
B. India
C. Cuba
D. Brazil
Ques. 3: The most populous city in the world is   
A. Paris
B. London
C. Tokyo
D. Mumbai
Ques. 4: Which one of the following countries does not boarder Brazil
A. Argentina
B. Bolivia
C. Uruguay
D. Ecuador
Ques. 5: Which is the Land of the Rising Sun    
A. China
B. Taiwan
C. Japan
D. Australia
Ques. 6: Which is largest producer of Bauxite in world
A. Argentina
B. Australia
C. Brazil
D. South Africa
Ques. 7: "Sick man of europe" is the nick name for
A. Rome
B. Turkey
C. Italy
D. Oxford
Ques. 8: Lev is curreny of
A. Burundi
B. Libya
C. Bulgaria
D. Lesotho
Ques. 9: The great Victoria Desert is located in
A. Canada
B. West Africa
C. Australia
D. North America
Ques. 10: "Land of Morning Calm" refer to
A. Japan
B. Korea
C. Taiwan
D. Netharlands

Answers :
1: C
2: B
3: C
4: D
5: C
6: B
7: B
8: C
9: C
10:B

Share this